Hvala ti, Deda Mraze!

Prošle godine sam ranije pisala Deda Mrazu. Bila je to jedna gadna godina.

Sve što sam mogla da ispustim, otelo mi se, nespretno i trapavo, onako kako nesigurno dete lomi figurice od kristala prenete iz neke daleke zemlje i stavljene na donju policu, na vidljivo mesto. Onda se one raspadnu u paramparčad, a dete se iseče, pokušavajući da prikrije trag štete. Oseća se krivim, iako nije imalo nameru da tako vrednu stvar polupa. Uglavnom nije ni svesno da figurice baš toliko vrede. I uglavnom dokaze svoje brljotine zataškava zbog straha od kazne. Onda u toj brzini i strahu počne da se seče, da se samopovređuje i šteta je uvek veća kad pokušamo da je prikrijemo, pa napravimo još dve-tri.

Izgleda da me se Deda Mraz setio. Doneo mi je tokom 2014. sve što u 2013. nisam imala. Zato sam rešila da mu ove godine ne pišem, ionako je dosta toga učinio za mene. Nije da nemam spisak, imam, ali mislim da će mi biti lepše da posvedočim da je malo zakucao na vrata dragih mi ljudi.

Ne mogu da donosim ni ove čuvene novogodišnje odluke. Nek jedina odluka bude da nemam konačnu odluku. Ova gospođa Stara Godina naučila me je da sve odluke mogu da se preinače. I da svaka mora da se donese iz ljubavi.

Imam jednu drugaricu koju retko viđam i mnogo volim i ona mi je odavno rekla:

Svako ima pravo da se kreće i da bude kreten.

Gospoja Stara mi je to potvrdila mnogo puta. U hrišćanskom duhu sam prihvatila taj aksiom, pa sam izgleda i nekako porasla.

Vama mogu da obećam da ću češće pisati.

A kome unapred nedostajem, nek kupi knjigu.

Slika

Zapravo, ovako… Jednu knjigu poklanjam onom ko mi u komentaru napiše najkreativniji odgovor na pitanje − šta je sreća.

Zašto baš to pitanje, mislite se? Zato što sam ja već odgovorila na to pitanje u knjizi, a da nisam znala ni htela. Iz nehata, jelte.

(Dara se ovde ne računa, može da piše šta je sreća, ali će svakako dobiti knjigu, šaljem ovih dana, jer ranije nisam stigla da odem do izdavača 😉 )

Srećna vam i ljubavna bila 2015. godina!

P. S.

Pojačajte najviše što možete i đuskajte.

Važna je samo REAL LOVE.

7 мишљења на „Hvala ti, Deda Mraze!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: